سندرم پیریفورمیس یک اختلال عصبی عضلانی غیرشایع است که زمانی ایجاد می شود که عضله پیریفورمیس عصب سیاتیک را فشرده می کند.
عضله پیریفورمیس یک ماهیچه صاف و نواری مانند است که در باسن در نزدیکی بالای مفصل ران قرار دارد. این ماهیچه در حرکت پایین بدن از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا مفصل ران را تثبیت می کند و ران را از بدن بلند کرده و می چرخاند. این به ما امکان می دهد راه برویم ، وزن خود را از یک پا به پای دیگر منتقل کنیم و تعادل را حفظ کنیم. همچنین در ورزش هایی که شامل بالا بردن و چرخاندن ران است و به طور کلی ، تقریباً در هر حرکت باسن و پاها استفاده می شود.
عصب سیاتیک یک عصب ضخیم و بلند در بدن است. این ماهیچه در کنار یا از طریق عضله پیریفورمیس عبور می کند ، در پشت ساق پا پایین می آید و در نهایت به اعصاب کوچکتر منشعب می شود که به پاها ختم می شود. فشردگی عصب می تواند ناشی از اسپاسم عضله پیریفورمیس باشد.
هیچ آزمایش قطعی برای سندرم پیریفورمیس وجود ندارد. در بسیاری از موارد ، سابقه آسیب به ناحیه ، فعالیت های مکرر و شدید مانند دویدن در مسافت طولانی یا نشستن طولانی مدت وجود دارد. تشخیص سندرم پیریفورمیس با گزارش علائم بیمار و معاینه فیزیکی با استفاده از حرکات مختلف برای ایجاد درد در عضله پیریفورمیس انجام می شود. در برخی موارد ، یک عضله پیریفورمیس منقبض یا حساس در معاینه فیزیکی پیدا می شود.
از آنجا که علائم می توانند در سایر شرایط مشابه باشند ، ممکن است آزمایشات رادیولوژیکی مانند MRI برای رد سایر علل فشرده سازی عصب سیاتیک ، مانند فتق دیسک ، مورد نیاز باشد.
سندرم پیریفورمیس معمولاً با درد ، سوزن سوزن شدن یا بی حسی در باسن شروع می شود.درد می تواند شدید باشد و تا طول عصب سیاتیک (که سیاتیک نامیده می شود) گسترش یابد.
این درد به دلیل فشردگی عضله پیریفورمیس بر عصب سیاتیک است ، مانند نشستن روی صندلی ماشین یا دویدن. همچنین ممکن است هنگام بالا رفتن از پله ها ، فشار مستقیم بر روی عضله پیریفورمیس یا نشستن طولانی مدت درد ایجاد شود.
اگر درد ناشی از نشستن یا فعالیت های خاص است ، سعی کنید از موقعیت هایی که باعث ایجاد درد می شوند اجتناب کنید.
استراحت ، یخ و گرما ممکن است به تسکین علائم کمک کند.
پزشک یا فیزیوتراپیست می تواند برنامه ای از تمرینات و حرکات کششی را برای کمک به کاهش فشار عصب سیاتیک پیشنهاد کند.
درمان دستی و استئوپاتی برای کمک به تسکین درد و افزایش دامنه حرکتی می تواند مفید واقع شود.
استفاده از داروهای ضد التهابی ، شل کننده عضلات یا تزریق کورتیکواستروئیدها نیز در تسکین علائم موثر هستند.
تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس) توسط برخی پزشکان نیز به عنوان درمان سندرم پیرویفورمیس پیشنهاد می شود ، آن ها معتقدند تزریق بوتاکس با استفاده از خواص فلج کننده سم بوتولینوم باعث رفع گرفتگی عضلات و فشردگی عصب سیاتیک می شود تا درد را به حداقل برساند.
جراحی نیز به عنوان آخرین روش درمان سندرم پیریفورمیس پیشنهاد می شود.
یزای پیشگیری از این آسیب از دویدن یا ورزش روی تپه ها یا سطوح ناهموار خودداری کنید. قبل از فعالیت ورزشی گرم کردن اصولی را فراموش نکنید و در صورت بروز هرگونه دردی انجام ورزش را متوقف کنید.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در کاشان – فیزیوتراپی ورزشی – مرکز فیزیوتراپی در کاشان – مرکز توانبخشی در کاشان – فیزیوتراپی خوب در کاشان